top of page

Mikrofoner är de viktigaste verktygen som första länken i inspelningskedjan, valet av mikrofontyp påverkar ljudkaraktären påtagligt. Personligen uppskattar jag Schoeps mikrofoner. Naturliga och musikaliska i sin klangbild. Återger röster med mjuk och distinkt karaktär. Dom är industristandard för inspelning av klassisk musik. Neumanns KM 100-serie har vi ett antal av för musikinspelning. Bla KM 130, som är en Omni för diffusfältinspelning. Och KM 143, en Wide Cardioid.

 

Inspelningsmaskiner är en smakfråga, beroende på pre-amps och dess headroom samt menyer och filhantering. Maskinerna ska kunna hantera tidkod enligt standardformaten. Under 2020 anskaffade vi en Aaton Cantar X3. En magisk maskin med superba preamps. 24 kanaler inspelning. Digitalt/Dante in-ut. Och en Cantaress mixer/kontrollyta ansluten med Ethernet.

 

Lectrosonics, Wisycom och Sennheiser trådlösa systemen. DPA, Countryman, Sanken, Sennheiser och Shure gör alla bra lavalier-mikrofoner. Olika myggor på olika röster. Man lär sig med tiden vilka kombinationer som är bäst.

Utrustning går att hyra i mån av tillgänglighet, kontakta oss 070-5930434

bottom of page